A kézműves kávépörkölés művészete
A QAWA kávé előállításához felelevenítettük a kávé pörkölés hagyományos kézműves módszereit. Az eredmény egy kitűnő aromájú, alacsony savtartalmú kávé.
A minőséget a kézműves pörkölési mód biztosítja. Ennek lényege az alacsony hőfokon (max. 180 C fokon) történő lassú pörkölés. Ez 15-25 perc között az ideális, szemben a nagyüzemi pörkölés 5 perc alatti (de néha 1 perc alatti) gyors tempójával. Mindez a pörkölő mester állandó felügyelete mellett történik. A kész kávé hűtésére is kizárólag hideg levegő befúvást alkalmazunk, elkerülendő a vizes hűtés aromaelvonó hatását.
A QAWA Kft. nagy súlyt helyez arra, hogy keverékeinkbe is minden alkotórészt (ez típustól függően 6-8 különböző kávéfajta is lehet) külön, a kávéfajtára jellemző és optimális módon pörköljön.
|
|
|